Bedrijven

3 duurzame ideeën voor jouw winkel of webshop

duurzame ideeen

Als je een winkel of webshop runt, hoef je niet veel geks te doen om qua milieubewustzijn flink in de min te komen. Het vervoer van je producten, je eigen reisbewegingen, je afvalproductie: het zijn allemaal voorbeelden die niet bepaald bijdragen aan een beter klimaat. Maar wat kan jij daar nou aan doen? Nou, door kleine stapjes te zetten in de verbetering van je bedrijfsvoering! Hierdoor wordt je ecologische voetafdruk al snel minder groot. Wij hebben 3 slimme ideeën voor je klaarstaan, waarmee je al een stap in de goede richting zet. De planeet zal je dankbaar zijn, en je klanten ook!

Karton in de hoofdrol

Ons geheim ligt in het gebruik van karton. Dit volledig recyclebare materiaal wordt al in veel winkels en webshops gebruikt voor verschillende doeleinden, maar toch liggen er nog kansen. Als we plastics en andere schadelijke stoffen zoveel mogelijk zouden vervangen door herbruikbaar papier en karton, slinkt onze afvalproductie en maken we de planeet weer een beetje gezonder. Waarom zou je nog meer kiezen voor karton in jouw shop?

  • Licht van gewicht
  • Volledig herbruikbaar
  • Betaalbaar
  • Te personaliseren met print

1) Creatieve kartonnen verpakkingen en verzenddozen

De verpakking waarin je klant jouw product mee naar huis neemt, of in thuisgestuurd krijgt, biedt veel kansen voor verduurzaming. Veel bedrijven maken onnodig gebruik van plastic verpakkingen en tasjes: allemaal producten die de plastic soep groter maken en niet bepaald bevorderlijk zijn voor het milieu. Terwijl er tegenwoordig zoveel mooie verpakkingen gemaakt kunnen worden van papier en karton! Laat jouw papieren tasjes bedrukken met je bedrijfsslogan, en ontwerp mooie verzenddozen voor online bestellingen. Mooi karton is een stuk duurzamer dan goedkoop ogend plastic! En het straalt ook nog eens luxe uit.

2) Promotiemateriaal van recyclebaar papier en karton

Als je een winkel runt, is zichtbaarheid en sfeer alles. Voelt een klant zich thuis in je winkel, dan zal hij er langer verblijven en wellicht meer aankopen doen. Het verhaal en de uitstraling van je winkel doen er echt toe! Ook hierin kan karton echt een wereld van verschil maken, als je het laat bedrukken. Sfeerfoto’s van jouw team kan je prima laten zien op een kartonnen display. En je aanbiedingen? Die druk je natuurlijk op een flyer van recyclebaar papier. Glossy papier is zo 2009! Tegenwoordig steel je juist de show met ruw, natuurlijk papier.

En run je een webshop? Stuur dan een bedankkaartje van gerecycled papier mee met je bestelling. En nog beter: vertél daarop waarom jouw bedrijf kiest voor herbruikbaar papier! Voor zowel de verzending als andere promotie.

3) Kartonnen displays voor in je winkel

De producten die je verkoopt, moeten natuurlijk ook aan de man gebracht worden. In een winkel gaat dat er iets fysieker aan toe dan in een webshop: slimme displays gebruiken op tactische plaatsen in de winkel (op de toonbank, bij de ingang) zorgt voor een boost in verkopen. Vaak worden die displays maar tijdelijk gebruikt en zorgen ze na een paar weekjes voor een berg afval. Dus: waarom niet kiezen voor karton? Tegenwoordig kunnen kartonnen displays zo gebouwd worden dat ze flink wat gewicht aankunnen, en kun je het product echt laten uitblinken door een speelse print.

Meer duurzame promotiematerialen

Kan je wel wat hulp gebruiken in het ontwerpen van duurzame materialen voor jouw winkel of webshop? Daar zijn ze bij Megavista.nl in gespecialiseerd. Al jaren maken ze de mooie promotiemiddelen, veelal gemaakt van recycleerbare materialen. Hun webshop staat vol met creatieve ideeën, en in een persoonlijk gesprek kunnen ze je helpen bepalen wat bij jouw shop past. Laat je inspireren en ontwerp samen met hen marketingmaterialen die helemaal bij jouw bedrijf passen!

Je houd misschien ook van..