Bedrijven

Waarom kiezen voor een duoplank vloer?

duoplank vloer

Bij het leggen van een nieuwe vloer heb je de keuze uit zoveel verschillende opties, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ben je fan van echt hout, maar wil je een onderhoudsvriendelijke vloer die zo min mogelijk werkt? Dan is een duoplank vloer wellicht een slimme optie. Deze relatief nieuwe vloersoort kent vele voordelen en is daardoor de laatste jaren bijzonder populair. Wat die voordelen zijn? Dat leggen we je graag uit!

+ De look & feel van een massief houten vloer

Door voor een duoplank vloer te kiezen, behoud je een toplaag van echt, massief hout. Alleen de onderlaag is gemaakt van multiplex, maar daar zie je in het uiteindelijke resultaat toch niets van. In het dagelijks gebruik ziet het eruit als een massief houten vloer, en zo voelt hij ook aan. Toch betaal je een stuk minder, en is de vloer een stuk makkelijker te leggen!

+ Tot wel 80% minder werking

Met een massief houten vloer of een parket heb je rekening te houden met de werking van de vloer als je hem gaat leggen. Bij een duoplank vloer heb je hier nauwelijks mee te maken! De werking van de vloer wordt namelijk met wel 80% teruggedrongen dankzij de multiplex onderlaag. Onder alle denkbare omstandigheden heb je dus te maken met een vormvaste vloer, die zich niets aantrekt van wisselende temperaturen of vochtigsheidsniveaus.

+ Zwevend of verlijmd te leggen

Wat is meer jouw stijl: een vloer verlijmen of juist zwevend leggen? We hebben goed nieuws: met een duoplank vloer kun je je keuze uitstellen tot het laatste moment en liggen beide keuzes binnen handbereik. Verlijmd leggen is net zo goed te doen als zwevend! Zo behoud je de keuzevrijheid om deze klus aan te vliegen zoals jij dat wil.

+ In vele stijlen te verkrijgen

Ga je voor een klassieke eiken vloer, of bijvoorbeeld een warme merbau vloer? Bijna iedere houtsoort is wel als duoplank te verkrijgen. Zo kies je altijd een stijl die makkelijk aansluit bij de rest van je interieur! Ook verschillende legpatronen blijven binnen handbereik: je kunt voor traditionele rechte planken in wildverband kiezen, maar ook een speels visgraatpatroon of een Hongaarse punt zijn bijvoorbeeld mogelijk met duoplank vloeren.

+ Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Omdat de werking van de vloer geminimaliseerd wordt, maar de warmte wel goed wordt doorgegeven, zijn duoplank vloeren uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Let hierbij wel op de samenstelling van het hout en het multiplex: bij een té dikke vloer verlies je rendement van je verwarming en dat is natuurlijk zonde. Ga voor maximaal 16 mm gecombineerde dikte.

Als professional een duoplank vloer kopen?

Ben je helemaal overtuigd van de kwaliteiten van een duoplank vloer en wordt dit zonder meer de volgende vloer die jij gaat leggen? Als professioneel vloerenlegger wil je dan een betrouwbaar adres om je vloer bij te bestellen. Een partij die uitsluitend kwaliteit levert, en begrijpt wat jij nodig hebt als vakman of -vrouw! Bestel je duoplank vloer daarom bij Floormade en ontdek alle voordelen en extra’s.

Je houd misschien ook van..