Blog

Tips bij een spandoek laten drukken

spandoek

Misschien wil je een groot reclamedoek laten maken voor je bedrijf, een leuke verrassing organiseren voor een verjaardag of jubileum, of jouw favoriete club op een unieke manier aanmoedigen. Wat jouw reden ook is om een spandoek te laten drukken, je wil sowieso een fantastisch resultaat dat zijn doel 100% treft. Hoe krijg je dat voor elkaar? Wij verzamelden 4 tips die het jou gemakkelijk maken om een superprofessioneel spandoek te laten drukken. Houd je je hieraan, dan wordt jouw spandoek sowieso een succes!

1) Niet té veel tekst

De grootste fout die we veel beginnende ontwerpers zien maken: het hele spandoek volgooien met tekst. Leuk dat je veel te vertellen hebt, maar een spandoek is daar nu eenmaal niet de plek voor. Hier moet je vooral met beeld overtuigen! Je tekst moet in 2-3 seconden te scannen zijn en niet het hele ontwerp overnemen. Beperk je dus tot één of twee tekstballonnen en zorg ervoor dat je tekst in één oogopslag leesbaar is.

> Te veel tekst kan ervoor zorgen dat je doelgroep niet meer meekrijgt wat het belangrijkste is aan je spandoek en kan daarnaast de impact van de woorden die er wel staan, verminderen. (Zie je wat we bedoelen?)

> Houd het kort en bondig!

2) Afbeeldingen met een goede resolutie

Naast je tekst is ook het beeld op je spandoek een bepalende factor. En de kwaliteit daarvan! Kies je een afbeelding met een te lage resolutie, dan loop je het risico dat je spandoek matig van kwaliteit wordt. De afbeelding kan onscherp worden, of pixels gaan vertonen in de uiteindelijke print. En dat doet de totale kwaliteit van je spandoek natuurlijk teniet! Het beste kun je altijd afbeeldingen gebruiken met een minimale dpi van 72, zeker als je er een spandoek mee wil laten drukken.

> 72 dpi is de laagste resolutie voor gebruik op een spandoek

3) Houd de rand vrij

Laat je een spandoek maken, dan heb je langs de randen te maken met een zoom of met ophangogen. Het is wel handig om je hier bewust van bent bij het maken van je ontwerp. Laat dus minimaal 5 cm langs de randen ‘vrij’ en zorg ervoor dat er in ieder geval geen belangrijke tekst of een belangrijk deel van de afbeelding in terecht komt. Voordat je het weet loopt er precies een zoomrand of ophangoog precies door onmisbare informatie! Dat wil je natuurlijk voorkomen.

> 5 cm afloop aanhouden in je ontwerp

4) Maak je doek niet te klein

In de zoektocht naar het juiste formaat voor je spandoek is het makkelijk om per ongeluk een maatje te klein te kiezen. Zonde eigenlijk, want je verliest een deel van de impact en bespaart nauwelijks op de kosten! Met textiel is het makkelijk om groots uit te pakken: een spandoek is überhaupt niet duur in de productie, en extra vierkante meters zijn vaak erg betaalbaar.

Met de juiste bevestiging is zelfs het grootste spandoek makkelijk op te hangen. En je spandoek weer opbergen is makkelijk en neemt nauwelijks ruimte in: even opvouwen en klaar ben je!

> Textiel nodigt uit voor grote producties

Hulp nodig met je spandoek?

Kun je wel wat meer tips gebruiken bij het maken van je spandoek? Twijfel je over het formaat, het materiaal of heb je misschien wat hulp nodig bij het ontwerp? Niet zo gek als je je hier niet dagelijks mee bezighoudt. Gelukkig staan de specialisten van Megavista dan altijd voor je klaar! Zij houden zich wél dagelijks bezig met het maken van het mooiste promotiematerialen, en weten precies welke vragen ze je moeten stellen. Laat jouw spandoek dus maken bij Megavista, dan weet je zeker dat je kiest voor de beste kwaliteit!

Je houd misschien ook van..