Blog

4x low-cost ideeën om je winkel op te laten vallen

winkel ideeen

Tegenwoordig is het belangrijk om je bedrijf zowel offline als online te promoten. Mensen moeten weten dat je er bent, en weten dat je hen kan helpen met jouw core business. Komt jouw business vooral voort uit je winkelpand, dan is het extra belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Aan de binnenkant, én aan de buitenkant!

Een professionele aankleding van de buitenkant van je winkel onderscheidt je van andere winkelpanden in de straat, en maakt potentiële klanten nieuwsgierig om een kijkje binnen te komen nemen. Hoe pak je dit aan zonder jezelf enorm op kosten te jagen? Wij geven je 4 gouden tips, waar je vandaag nog mee aan de slag kan!

Het begint bij zichtbaarheid

Opvallen en in het oog springen is ook hier de sleutel naar succes, net zoals bij zoveel onderdelen van marketing. Val je op, dan blijf je top of mind bij voorbijgangers en willen ze uiteindelijk toch eens kijken wat je te bieden hebt. Hoe maak je jouw winkel zo zichtbaar mogelijk met een beperkt budget? Begin eens met deze 4 ideeën en kijk waar het je brengt!

1) Spandoek met frame op je gevel

Go big or go home: met een groot spandoek op de gevel vang je altijd de aandacht van voorbijgangers. Je kan er sfeerbeelden op aanbrengen, of een slogan mee uitlichten. Zorg ervoor dat bij het ontwerpen je altijd de kleuren en lettertypes van je huisstijl aanhoudt: consistentie straalt professionaliteit uit. En zit je in een gehuurd pand? Dan is een spandoek met frame op je gevel ook een uitstekende manier om je bedrijfsnaam en -logo aan te brengen boven de ingang. Onmisbaar voor iedere winkel!

2) Stoepborden: lok je klanten naar binnen

De perfecte invulling voor de ruimte vlak voor je pand: met stoepborden betrek je als het ware de stoep bij de ruimte op je winkelvloer. Daar kan de toevallige voorbijganger niet omheen! Ideaal voor reclameboodschappen die regelmatig wisselen: stoepborden hebben vaak een klik- of schuifsysteem waarmee je goedkope posters gemakkelijk inlijst.

 • Extra promotieruimte op de stoep
 • Zware voet tegen wegwaaien
 • Wieltjes voor makkelijk verrijden
 • Klik- of schuiflijsten: makkelijk posters wisselen

3) Hang de vlag uit: vrolijke gevelvlaggen

Als een bedrijf de vlag uithangt, zal er wel wat te vieren zijn. Daar moet je zeker een kijkje gaan nemen als klant! Gevelvlaggen hebben de associatie met feest, en daar is iedere klant ontvankelijk voor. Hang dus ook de vlag uit en maak op een leuke manier extra promotie voor je bedrijf.

 • Licht populaire merken uit die je verkoopt
 • Prijzen gewonnen in jouw branche? Laat het zien op een gevelvlag.
 • Onderdeel van een winkeliersvereniging? Laat samen gevelvlaggen maken!
 • Uitverkoop of speciale aanbiedingen? Hijs de vlag!

4) Wapperende beachflags op de stoep

Met ons typisch Nederlandse klimaat ben je wel gek als je niet gebruik maakt van de wind bij de promotie van jouw winkel. Laat die vlag maar wapperen! Maar wat nou als je geen plek hebt voor een enorme vlaggenmast? Dan zijn beachflags een leuke manier om toch de aandacht te pakken! Beachflags kunnen in verschillende designs gemaakt worden en kunnen gewoon op een staander geplaatst worden. En ben je bang dat de wind met je vlag aan de haal gaat? Veranker hem in de grond of gebruik een verzwaarde voet!

Waar je jouw beachflags neer kan zetten?

 • Op de stoep
 • Langs je parkeerplaats
 • Andere overgebleven buitenruimte

Hulp nodig met de aankleding van je pand?

Spreken deze ideeën je wel aan, maar heb je geen idee waar je moet beginnen als je beachflags, stoepborden of geveldoeken wil laten maken? Geen nood. De specialisten van Megavista helpen je graag! Ze hebben ruime ervaring met het ontwerp en de productie van promotiematerialen voor winkels. Voor binnen, maar ook voor buiten! Doe inspiratie op via hun website of contact ze rechtstreeks voor persoonlijk advies. Samen kom je altijd tot de leukste ideeën voor jouw winkel!

Je houd misschien ook van..