Bedrijven

3 voordelige alternatieven voor de traditionele visgraat vloer

alternatieven visgraat vloer

Een visgraat vloer is iets waar veel mensen van dromen. Een prachtige houten vloer, gelegd in een uniek patroon, dat tegelijkertijd klasse en karakter in huis brengt: wie wil dat nou niet? Helaas zit er aan een echt visgraat parket een behoorlijk prijskaartje, dat lang niet iedereen kan betalen. Blijft die droom dan altijd een droom? Welnee! Er bestaan tegenwoordig ook heel veel betaalbare vloeren in een visgraatpatroon, waarmee je héél dicht in de buurt komt bij de uitstraling van een echte visgraat vloer. Klinkt je als muziek in de oren? Lees dan snel verder en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Visgraat vloeren: populairder dan ooit

Je kunt geen woonmagazine openslaan of je komt ze tegen: visgraat vloeren gaan tegenwoordig als warme broodjes over de toonbank. Het gedetailleerde patroon spreekt heel veel mensen aan, visgraat is te realiseren in veel verschillende houtpatronen, en de look die een visgraat vloer meebrengt is makkelijk te combineren binnen heel veel woonstijlen. Niet zo gek dus, dat dit type vloer zo populair is!

Als je een echt houten visgraat parket wil laten leggen, ben je al gauw zo’n 120 euro per m2 kwijt. Daarom worden er tegenwoordig ook veel alternatieven ontwikkeld van andere materialen, die veel betaalbaarder zijn. En soms nog onderhoudsvriendelijker zijn ook!

1) Visgraat laminaat

Het voordeligste alternatief in onze lijst voor een echte houten vloer is zonder meer het visgraat laminaat. Deze vloer wordt samengesteld uit verschillende lagen samengeperst hout; de toplaag is een laag kunststof met een houtprint, die zeer realistisch oogt. Net zo stevig, maar een stuk goedkoper geproduceerd! Visgraat laminaat kun je makkelijk zelf leggen, omdat het voorzien is van een praktisch kliksysteem. Dat kan bijna iedereen!

Aandachtspunten bij visgraat laminaat zijn de waterbestendigheid en de levensduur. Waar een houten vloer decennia lang meegaat, is dat bij een voordelige laminaatvloer maximaal 10 jaar. Daarnaast is een laminaatvloer slecht bestand tegen vocht en kan hij dus niet in natte ruimtes als het toilet en de badkamer gelegd worden.

Een visgraat laminaat koop je al vanaf 25-30 euro per m2.

+ De voordeligste optie – Gaat niet tientallen jaren mee
+ Eenvoudig te leggen – Slechte vochtbestendigheid
+ Uitstraling van echt hout – Ondervloer nodig
– Slechte match met vloerverwarming

2) Visgraat click pvc

Ook van pvc worden tegenwoordig zeer levensechte visgraat vloeren gemaakt. Pvc (oftewel een soort kunststof) klinkt niet direct als een goed alternatief voor een houten visgraat vloer, en toch is het dat wel! Click pvc heeft als voordeel dat je het gemakkelijk zelf kunt leggen, dat het zeer onderhoudsvriendelijk is, en dat het de patronen en matte looks van echt hout heel goed kan nabootsen. En extra bonus: het combineert ook eens uitstekend met vloerverwarming: een manier van verwarmen die we in steeds meer moderne woningen tegenkomen.

Visgraat click pvc bevat een kliksysteem dat het de doe-het-zelver gemakkelijk maakt. Wil je dus een realistische, onderhoudsvriendelijke visgraat vloer die makkelijk zelf te leggen is, ga dan voor visgraat click pvc!

Vanaf 35-40 euro per vierkante meter heb je al een visgraat click pvc vloer.

+ Niet te duur in aanschaf – Kan (vaak) niet zonder ondervloer
+ Makkelijk zelf leggen – Geen echt hout
+ Levensecht dessin en patroon
+ Onderhoudsvriendelijk
+ Bestand tegen slijtage en vocht
+ Kan goed met vloerverwarming

3) Visgraat plak pvc

Naast visgraat click pvc bestaat er ook een variant die verlijmd gelegd wordt. Dit heet visgraat plak pvc. De stroken van deze visgraat zijn flexibel, zacht en dus nog geluiddempender dan de click-variant. Ook geeft visgraat plak pvc warmte goed door: ideaal als je met vloerverwarming werkt.

Visgraat plak pvc moet op een perfect geëgaliseerde ondergrond verlijmd worden, en moet bijzonder nauwkeurig gelegd worden. Hoewel de aanschafkosten van deze vloer dus relatief laag zijn, doe je er goed aan om ook wat budget te reserveren voor de hulp van een professionele vloerenlegger. Alleen zo krijg je een mooi eindresultaat!

Vanaf 25-35 euro per m2 koop je al een visgraat plak pvc vloer.

+ Voordelig in aanschaf – Hulp nodig van een vloerenlegger
+ Strak en naadloos te leggen – Perfect egale vloer nodig als ondergrond
+ Realistische houtpatronen – Geen echt hout
+ Perfect met vloerverwarming
+ Zonder ondervloer te leggen

Jouw adres voor een voordelige visgraat vloer

Weet jij al welke visgraat vloer er bij jou komt te liggen? Dan hoef je hem alleen nog maar aan te schaffen en ermee aan de slag te gaan! Of je laat hem leggen door een professional. Goed om te weten: ook op de aanschaf van de verschillende visgraat vloeren kan je nog aardig besparen door slim in te kopen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het assortiment van Onlinevloershop!

Hier vind je tal van visgraat vloeren tegen gegarandeerd de laagste prijs. Ze hebben al duizenden klanten aan een nieuwe vloer geholpen, en kunnen jouw vloer vaak uit eigen voorraad leveren. Dat betekent dat je er dezelfde week nog mee aan de slag kunt!

Je houd misschien ook van..